woensdag 4 april 2018

Houten speelgoed van Djeco


Houten speelgoed is altijd een goed idee. En dat is niet voor niks natuurlijk. Houten speelgoed is namelijk niet alleen mooi om te zien, maar het stimuleert ook de creativiteit en fantasie van kinderen en is daarnaast ook nog eens duurzaam.

Houten speelgoed als Babykamer accessoire

Djeco evenwichts spel
Djeco evenwicht spel
Vanaf dag één van de geboorte van een kindje kan je houten speelgoed al gebruiken. Dat maakt het dan ook uitermate geschikt als kraamcadeautje. Houten speelgoed is door de kleuren en vormgeving namelijk niet alleen maar leuk om mee te spelen, maar ook vaak prachtig om naar te kijken. Dat maakt houten speelgoed geweldig als Babykamer of Kinderkamer accessoire. Of wat dacht je als decoratie in je eigen woonkamer? Want het houten speelgoed van tegenwoordig mag gezien worden! Heb je bijvoorbeeld wel eens het prachtige Houten speelgoed van Djeco gezien?

Ontwikkeling van de zintuigen

Hout is een natuurlijk materiaal. Wat ook zo fijn is aan hout, is dat het de temperatuur aanneemt van je hand wanneer je het vastpakt. Fijn voor zowel jou als je kindje. En wist je dat hout ook de ontwikkeling van de zintuigen stimuleert? Het is zwaar van gewicht en in combinatie met de textuur en de geur zet het je kindje aan tot voelen, proeven en kijken. Houten speelgoed is meestal niet tot in de detail uitgewerkt.  Ook bevat houten speelgoed vaak geen batterijen en licht en/of geluid. bevat geen batterijen voor licht en geluid. Fijn voor de ouders, maar ook voor de kinderen. Kinderen worden door deze eigenschappen namelijk gestimuleerd om hun fantasie en creativiteit in te zetten en dat stimuleert zijn ontwikkeling.

Maatschappelijk verantwoord

Houten speelgoed komt dus de ontwikkeling van je kindje ten goede en staat leuk als accessoire op de Babykamer of Kinderkamer. Toch is er nòg een reden om te kiezen voor Houten speelgoed. Dat is namelijk een maatschappelijke reden. Houten speekgoed wordt veelal duurzaam geproduceerd en gaat jaren mee. Wanneer je kiest voor houten speelgoed, kies je er eigenlijk voor om een tweede leven te geven aan een boom. Een rubberboom bijvoorbeeld, produceert voor 15 jaar rubber. Daarna werden de bomen vernietigd, maar die vinden steeds vaker hun weg nu naar prachtig houten speelgoed. Wanneer er plastic speelgoed wordt gemaakt, komen er schadelijke stoffen vrij. Bij het proces van fabriceren van Houten speelgoed is dit niet het geval. Ook is houten speelgoed biologisch afbreekbaar en door de zware kwaliteit gaat het veel langer mee dan ander speelgoed. Ook de gebruikte verfstoffen zijn op waterbasis en dus ook veilig voor de allerkleinsten.